Polska Folklorystyczna Grupa Pieśni i Tańca "Cracovia"

Kultura

Polska Folklorystyczna Grupa Pieśni i Tańca "Cracovia"
adres pocztowy do sekretarza organizacji (secretaris): Sabina Gijsbers-van Zantvliet, Haffmansstraat 5, 5735CR Aarle-Rixtel, Nederland / Holandia.

info [NED]: Levendig... Cracovia is een zang- en dansgroep uit Eindhoven die al sinds 1958 bestaat. In 2003 dus 45 jaar! In een afwisselend totaalprogramma wordt de authentieke Poolse folklore gepresenteerd. Wervelende dans, meeslepende zang, oogstrelende kostuums en muziek vol dynamiek.
Cracovia neemt u mee op reis door de Poolse folklore in authentieke kleurrijke klederdrachten uit de regio's Krakow, Lancut en Opoczno. Authentiek tot in de details.
Het repertoire bestaat uit originele regionale en nationale dansen uit Polen. In het Poolse landschap zit veel variatie: er zijn bergstreken, maar ook moerassen en uitgestrekte vlakten. Evenveel variatie vindt u in de dansen van Cracovia. Poolse gebruiken en feesten worden in zang en dans tot uitdrukking gebracht. Dit alles gebeurt met passie, vol overgave, wervelend, vrolijk en meeslepend.
Volksdansen als de mazurka, de kujawiak, de stijlvolle polonaise, en de temperamentvolle oberek en krakowiak zullen u daarvan overtuigen. Cracovia heeft haar eigen orkest, waarvan de muzikanten de Poolse muziek spelen zoals die ook bedoeld is: kenmerkend voor de streek van herkomst. Hun muziek is origineel tot en met de laatste noot.
Jong... Wilt u nog meer? Dat kan, want vanaf 1982 heeft Cracovia ook een jeugdgroep. Samen met de volwassenen, of soms ook zonder, brengt ook de jeugdgroep de Poolse folklore naar u toe. Met net zoveel vuur en even enthousiast. En met net zoveel originaliteit.
Cracovia brengt Polen naar u toe en treedt graag voor u op. Bij iedere gelegenheid wordt samen met u gezocht naar een passend programma. Steeds weer zult u verrast worden door de fantastische uitstraling van de Poolse dans en de allure van de voorstelling.

info [POL]:

Rok założenia: 1958

Cel organizacji:

Działalność w ostatnich 12 miesiącach: 

Jak zostać członkiem? Nieuwe leden zijn hier ook van harte welkom. Zij repeteren elke dinsdagavond van 18.30 tot 19.30 in het gemeenschaphuis De lievendaal, LIEVENDAALSE WEG 3 5652 SB TE EINDHOVEN.
Koszt: €20/kwartał, młodzież €10/kwartał.


info [ENG]:

tel: Sabina Gijsbers-van Zantvliet, Haffmansstraat 5, 5735CR Aarle-Rixtel, tel: +31-49-238-2170.
tel: Marek Willems, Joris Minnestraat 29, 5623 ER Eindhoven, tel. +31-40-245-4834.
fax:
e-mail: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.  
internet: www.cracovia.nl

KvK-nummer: 40235247 - Pools Folkloristische Zanggroep "Cracovia".


Najnowsze Ogłoszenia Wyróżnione


reklama a
Linki