Wystawa Market Garden in Oss - Oss, Noord-Brabant - od 2 czerwca do 22 września 2019

Archiwum '19

alt

Z okazji 75 rocznicy wyzwolenia Holandii, Muzeum Jan Cunen w Oss, w północnej Brabancji, przygotowało dwie wystawy. Market Garden in Oss to wystawa poświęcona największej operacji lądowo-desantowej II wojny światowej, w której uczestniczyli Holendrzy, Anglicy, Kanadyjczycy i Polacy. Na wystawie zaprezentowane zostaną historyczne zdjęcia z 1944 i 1945 roku. Druga ekspozycja, Świętuj wolność! to współczesne zobrazowanie wolności przez mieszkańców gminy Oss.

[NED] MARKET GARDEN IN OSS. Vrijheid: wat betekent dat voor jou? We zijn eraan gewend in vrijheid te leven. Het is een voorrecht dat we bijna voor lief nemen. Van 2 juni tot en met 22 september 2019, bij de herdenking van 75 jaar vrijheid in Oss, sluit Museum Jan Cunen met twee exposities aan bij het lokale verhaal van de Osse bevrijding én bij het universele gevoel van vrijheid. In Market Garden in Oss worden legendarische foto’s uit 1944 en 1945 gepresenteerd. En de expositie Museum van de stad - Vier de vrijheid! toont ons de hedendaagse verbeelding van de vrijheid door inwoners van de Gemeente Oss.

Market Garden in Oss

Met de expositie Market Garden in Oss wordt stilgestaan bij het moment dat Oss in september 1944 werd bevrijd en de angst voor de oorlog omsloeg in het feest van de bevrijding. De gerenommeerde Osse fotograaf Leo van den Bergh legde deze momenten vast: geallieerde vliegtuigen in de lucht, tanks in de Molenstraat – met op de achtergrond het huidige Museum Jan Cunen –, blijdschap op straat, kinderen met vlaggen, een uitgelaten groep meisjes bij een soldaat. Historische foto’s, die laten zien dat plekken nagenoeg hetzelfde blijven, maar gekleurd worden door de context van de geschiedenis. Het verleden, en in het bijzonder het gevoel van oorlog en vrijheid, wordt zo, 75 jaar na de Osse bevrijding, weer tastbaar. Want door te herinneren, te herdenken en te vieren, leert de toekomst van het verleden.

Co? Wystawa: Market Garden w Oss
Gdzie? Museum Jan Cunen, Molenstraat 65, 5341 GC Oss, Holandia / Nederland
Kiedy? 2 czerwiec 2019- 22 wrzesień 2019

Bilety: 9,50 dorośli, dzieci i młodzież do 18 roku życia za darmo

alt


Polecamy!


HOLANDIA www.niedziela.nl - dokładne informacje o wydarzeniach w Holandii znajdziesz zawsze w polonijnym portalu internetowym www.niedziela.nl Prosimy o podawanie informacji o organizowanych imprezach, dyskotekach, wystawach, występach, itd. - e-mail'em na Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć. lub telefonicznie +31-70-309-9540 (pon-pią 10:00-17:00, redakcja). Fotki mile widziane.


31.05.2019, Niedziela.NL

(al)


Dodaj komentarz

Kod antysapmowy
Odśwież

Najnowsze Ogłoszenia Wyróżnione


reklama a
Linki